کینز در کتاب نظریهی عمومی مینویسد: «…بنابراین آیندگان از سیلویو گزل[۱] بیشتر یاد خواهند کرد تا مارکس». حال پس از گذشت سالها حتی در میان دانشگاهیان نیز کمتر صحبتی از گزل به میان میآید، اما در مقابل، مارکس همچنان مهمترین بدیل موجود است. ادامه خواندن Continue reading
بایگانی ماهیانه: سپتامبر 2019
آیا جنگی (جدید) در خلیج [فارس] رخ خوهد داد؟ /فرانسوا نیکولو / لو موند دیپلوماتیک
برگردان: شهباز نخعی ادامه خواندن Continue reading
هفتمین روز اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه
کارگران نیشکر هفت تپه روز یکشنبه هفتمین روز دور تازه ی اعتصاب خود را پشت سر گذاشتند. ادامه خواندن Continue reading
هشدار اتحادیه اروپا به ایران: از برجام خارج میشویم
.سه کشور اروپایی امضا کننده برجام به ایران هشدار دادند اگر چهارمین گام از کاهش تعهدات هستهای این کشور قابل توجه باشد، از توافق هستهای خارج خواهند شد. ایران گفته است که گام چهارم را در اواسط آبان اجرا میکند
اتحادیه اروپا به صورت خصوصی به ایران هشدار داده است که در صورت ادامه کاهش تعهدات از سوی ایران تا ماه نوامبر از توافق هستهای خارج خواهد شد.
ایران که تاکنون در سه مرحله تعهدات هستهای خود را کاهش داده میگوید در صورت عدم رفع تحریمهای ایالات متحده آمریکا و یا اقدام عملی اروپا برای فراهم کردن امکان فروش نفت، در ماه نوامبر مرحله چهارم را عملی خواهد کرد.
هشدار به ایران توسط کشورهای بریتانیا، فرانسه و آلمان در دیداری در روز چهارشنبه سوم مهر (۲۵ سپتامبر) صورت گرفته است و این کشورها که از امضا کنندگان توافق هستهای هستند به روشنی گفتهاند، برجام در آستانه فروپاشی قرار گرفته است.
اتحادیه اروپا تصریح کرده است اگر گام بعدی ایران “به شکل چشمگیری” تعهدات ایران را کاهش داد، مساله عدم پایبندی ایران به سازوکار رسمی حل اختلاف ارجاع خواهد شد.
احتمال بازگشت تحریمهای بینالمللی
ایران میگوید گامهای برگشتپذیر و کاهش تعهدات برجامی خود را در واکنش به تحریمهای آمریکا و از جمله تحریم صادرات نفت و همچنین ناتوانی اروپا در تجارت با ایران اتخاذ کرده است. گام چهارم قرار است روز ۱۶ آبان (هفتم نوامبر) اعلام شود.
یک منبع به گاردین گفت: «ایران میگوید این گامها برگشتپذیر هستند اما اگر آنها [ایرانیها] به نحوه ساختن بمب هستهای دست پیدا کنند، این دیگر برگشتپذیر نخواهد بود.»
زمانی که سازوکار حل اختلاف در مورد توافق هستهای فعال شود، دو طرف ۳۰ روز فرصت دارند تا نقض فاحش موافقتنامه را اثبات کنند. این فرایند میتواند به بازگشت تحریمهای بینالمللی منجر شود.
به نوشته گاردین این اقدام “ضربه بزرگی” به اتحادیه اروپا خواهد زد که در ۱۶ ماه گذشته حاضر نشد درخواست آمریکا برای خروج از توافق هستهای را بپذیرد.
دولت دونالد ترامپ در تلاش است اروپا را متقاعد به خروج از توافق هستهای کند. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا هفته جاری گفت که حملات ۱۴ سپتامبر به تاسیسات نفتی عربستان، اروپاییها را بیدار کرده است.
شکست طرح مکرون
هشدار اتحادیه اروپا پس از آن مطرح شد که امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه نتوانست یک توافق جدید میان واشنگتن و تهران را به سرانجام برساند. توافقی که بر اساس آن آمریکا برخی از تحریمها را برمیداشت و ایران نیز به مذاکره با آمریکا درباره برجام و برنامه موشکی و نیز سیاستهای منطقهای خود تن میداد.
اما واشنگتن هر گونه رفع تحریمها پیش از آغاز گفتوگوهای رسمی میان دو طرف را رد کرد. از سوی دیگر تهران نیز دیدار مقامهای دو کشور را مشروط به لغو کامل تحریمها کرد. شرایطی که به سرانجام رسیدن طرح مورد نظر رئیسجمهور فرانسه را غیرممکن ساخت.
در همین حال حسن روحانی روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری گفت راه حل پیشنهادی آقای مکرون همچنان در حال پیگیری است. او از آمریکا خواست تا به سیاست “فشار حداکثری” خود به نفع “گفتوگو، منطق و استدلال” پایان دهد.
روحانی افزود: «اگر زمانی برسد که این پیش شرطها محقق شوند امکان گفتوگو با امریکا نیز وجود دارد.»
اما کارشناسان تردید دارند که با وجود تاثیر قابل توجه تحریمها بر اقتصاد ایران و عدم توان این کشور در فروش نفت، آمریکا حاضر باشد سیاست افزایش تحریمهای خود را متوقف کند.
DW
“آموزههای مجمع عمومی سازمان ملل در رابطه با ایران”
خبرگزاری آلمان در باره فعل وانفعالاتی که در مجمع عمومی سازمان ملل در رابطه با ایران صورت گرفته گزارشی تحلیلی منتشر کرد. ادامه خواندن Continue reading
پیشنهاد روحانی: تصویب پروتکل الحاقی در ایران و لغو تحریمها در کنگره آمریکا
طبق پیشنهاد روحانی، اگر کنگره آمریکا برجام و رفع تحریمها را تصویب کند، ادامه خواندن Continue reading
به مناسبت سی ویکمین سالگرد کشتار جنایتکارانه زندانیان سیاسی توسط رژیم اسلامی / سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران
تابستان هر سال، یادآور تابستان خونباری است که در سال ۱۳۶۷ بر میهن ما گذشته است: ادامه خواندن Continue reading
هپکو: مبارزات کارگران ثمر میدهد
ماهها اعتراض کارگران شرکت هپکو به نتایجی میرسد. وزارت کار اعلام کرد که کل معوقات کارگران این شرکت طی هفته آینده پرداخت میشود و تمام کارگران بازداشتشده آزاد شدند. استاندار مرکزی نیز از فسخ قرارداد سهامدار هپکو به دستور حسن روحانی خبر داد.
حاتم شاکرمی، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، چهارشنبه ۳ مهر به خبرگزاری مهر گفت: «با پیگیریهای انجام شده قرار است پس از تأمین اعتبار منابع بانکی، پرداخت حقوق کارگران این شرکت [هپکو] با اولویت در دستور کار قرار گیرد و ظرف هفته آینده، کل مطالبات عقبافتاده کارگران هپکو تسویه خواهد شد.»
کارگران شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو اراک ماههاست که به خصوصیسازی این شرکت معترضند و خواستار پرداخت چندین میلیارد تومان دستمزد معوقه، تعیین تکلیف سهامداری و انتخاب مدیرعامل و اعضای هیئتمدیره جدید هستند. آنها همچنین خواهان اجرای قرارداد ساخت ۲۴۰۰ دستگاه انواع ماشینآلات راهسازی هستند که سال گذشته وزارت راه و شهرسازی آن را تصویب کرد.
بهگفته حاتم شاکرمی، یکی از بانکهای کشور (بانک ملی) برای رفع مشکلات شرکت هپکو اعتبار ۵۰ میلیاردی داده است که «فرآیند تأمین این اعتبار در مراحل نهایی قرار دارد و بهزودی این میزان منابع در دسترس خواهد بود».
بخشی از این منابع برای آغاز خط تولید شرکت و بخشی از آن نیز برای پرداخت مطالبات معوق کارگران در نظر گرفته شده که پرداخت حقوق کارگران در اولویت قرار داده شده است.
شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو بزرگترین تولیدکننده ماشینآلات راهسازی و معدنی در خاورمیانه است که تولید و مونتاژ محصولاتی همچون بلدوزر، لودر، غلتک، بیل و گریدر از جمله تولیدات این شرکت محسوب میشد اما طی چند ماه اخیر خط تولید این شرکت متوقف شده است.
روز چهارشنبه همچنین کریم یاوری، مدیرکل حمایت از پایداری مشاغل وزارت کار، از آزادی تمام کارگران بازداشتشده هپکو خبر داد.
یاوری همچنین گفت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به زیرمجموعههای مرتبط در وزارتخانه، دستور رفع مشکل کارگران هپکو را ابلاغ کرده بود.
در اعتراضات دوشنبه ۲۵ شهریور کارگران شرکت هپکو، ۲۹ نفر از کارگران بازداشت شده بودند که همگی بهجز ۶ نفر با قید وثیقه آزاد شدند.
کریم یاوری گفت: «مدیرعامل جدید منصوب شده از سوی سازمان خصوصیسازی باید هرچه سریعتر نسبت به اخذ تسهیلات مصوب ستاد تسهیل و رفع موانع تولیداز بانک ملی اقدام و با اولویت، مطالبات مزدی کارگران هپکو را پرداخت و برنامه کار و تولید را ارائه نماید.»
این در حالی است که کارگران میگویند واگذاری اداره هپکو به یک مدیرعامل جدید مشکلات آنها را حل نمیکند و علی آقازاده، استاندار مرکزی نیز پیش از این به این موضوع اشاره کرده است.
کریم یاوری افزوده است: «بهترین اقدام مؤثر برای تولید در شرکت تولیدی و صنعتی هپکو عملیاتی و اجرائی نمودن مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولیدات است.»
این ستاد در جریان اعتراضات دور گذشته کارگران هپکو برای پایان دادن به اعتراضات کارگری تصویب کرده بود که وزارت راه و شهرسازی با تأمین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه ۲۴۰۰ دستگاه ماشینآلات هپکو را خریداری کند تا تولید در این شرکت راهاندازی شود. اما این مصوبه به جایی نرسید.
از سوی دیگر روز چهارشنبه استاندار مرکزی خبر داد که قرارداد سهامدار هپکو به دستور حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، فسخ شد.
علی آقازاده به خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی (ایرنا) گفت: «در چهار، پنج روز اخیر نشستهای متعددی با سازمان خصوصیسازی، مسئولان اجرایی کشور با حضور نماینده استانداری برگزار شد که پس از مباحث طولانی، سازمان خصوصیسازی با فسخ قرار داد با سهامدار فعلی هپکو موافقت کرد.»
قرار است در دو روز آینده نحوه مدیریت سهامدار جدید هپکو بار دیگر در سازمان خصوصیسازی و وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت (صمت) مورد بررسی قرار گیرد.
استاندار مرکزی ۳۰ شهریور اعلام کرده بود که حسن روحانی دستور فوری برای بررسی موضوع هپکو صادر کرده است.
روز گذشته، سهشنبه ۲ مهر، علی ربیعی، سخنگوی دولت در نشست خبری خود از واگذاری شرکت هپکو به چندین متقاضی در قالب کنسرسیوم خبر داده بود.
پیش از این مهدی مقدسی، نماینده اراک در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، ۲۸ شهریور، گفته بود که به وزیران تعاون و اقتصاد پیشنهاد شده که یک گروه معدنی در قالب کنسرسیوم متشکل از شرکت معدنیصنعتی گل گهر سیرجان، چادرملو، مس و پیمانکاران بزرگ معدنی از جمله جهاد نصر، ۶۰ درصد سهام شرکت هپکو را در اختیار گیرند.
شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو اراک از سال ۱۳۵۴شروع به فعالیت کرد و در سال ۱۳۸۵ به بخش خصوصی واگذار شد.
منبع : رادیو زمانه
برگزاری نشست توافق هستهای؛ موگرینی: حفظ برجام سختتر شده است
فدریکا موگرینی با «برگشتپذیر» خواندن کاهش تعهدات هستهای ایران بار دیگر از تهران خواست به اجرای کامل برجام بازگردد.
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز چهارشنبه سوم مهر گفت چالشها برای حفظ برجام بیشتر شده ولی اراده برای حفظ آن کماکان وجود دارد.
او که پس از نشست فوقالعاده وزیران خارجه ایران، آلمان، فرانسه، روسیه، چین و نماینده وزارت خارجه بریتانیا با خبرنگاران سخن میگفت، این نشست را تلاش برای «حفظ توافق هستهای و غلبه بر مشکلات موجود» توصیف کرد.
خانم موگرینی در این نشست خبری همچنین بیانیه مشترک وزیران خارجه پنج کشور را هم قرائت کرد. در این بیانیه از برجام به عنوان «عنصر کلیدی در ساختار جهانی عدم اشاعه هستهای» نام برده شده و بر اهمیت «اجرای کامل و موثر» آن از سوی همه طرفها تاکید شده است.
جمهوری اسلامی ایران در شش ماه گذشته طی سه مرحله اقدام به کاهش تعهدات هستهای خود در برجام کرده است. مقامهای حکومت ایران میگویند که تهران از منافع اقتصادی برجام نصیب نبرده است و کشورهای اروپایی باید اقدامهای جدیدی در این زمینه انجام دهند.
فدریکا موگرینی در نشست خبری خود با «برگشتپذیر» خواندن اقدامات ایران، بار دیگر از تهران خواست که به اجرای کامل برجام بازگردد.
دولت آمریکا اردیبهشت پارسال از برجام خارج شد و وزیر خارجه این کشور در جلسات مربوط به برجام شرکت نمیکند.
تعیّن دیالکتیکی و سطوح انتزاع – انضمام در بررسی طبقات اجتماعی / فرهاد نعمانی و سهراب بهداد
اقتصاد سیاسی طبقه و دولت در جوامع سرمایهداری (بخش یکم) ادامه خواندن Continue reading