امریکا برای برخی از خریداران نفت ایران معافیت از مجازات قائل شود. این معافیت از مجازات اما برای مدت کوتاه اعمال خواهد شد. مقامهای واشنگنتن جزئیات بیشتری در باره مشتریان نفتی که شامل معافیت از مجازات خواهند شد، بیان نکردند. ادامه خواندن Continue reading
بایگانی روزانه: جولای 17, 2018
ترامپ: برجام برای روسیه خوب است اما نه برای جهان
بعد از اجلاس هلسینکی، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در گفتوگوهای جداگانهای به توافق هستهای با ایران به عنوان یکی از موضوعاتی که در این اجلاس تاریخی مطرح شد اشاره کردند. در همان حال انتقادات از نزدیکی ترامپ به پوتین در محافل سیاسی آمریکا بالا گرفته است. رئیس جمهور آمریکا برای پاسخگویی به مجلس سنا میرود.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در گفتوگو با شبکه یک تلویزیون این کشور تأیید کرد که یکی از موضوعاتی که با رئیس جمهور آمریکا در دیدار دوجانبهای که بیش از دو ساعت به درازا کشید مطرح شده، توافق هستهای با ایران بود. پوتین گفته است:
«این نخستین دیدار مهم ما بود و من هیچ انتظار بخصوصی نداشتم. اول به نظر میرسید که قرار است روابط فیمابین گرم بشود تا در آینده در شرایط دیگری با هم گفتوگو کنیم. اما به زودی مسیر گفتوگو عوض شد. مذاکرات واقعاً مهم بود. در این دیدار درباره تمام مشکلات منافع دوجانبه از جمله اوضاع در سوریه و تمام منطقه و بحران اوکراین گفتگو شد. درباره برنامه هستهای ایران نیز گفتوگو کردیم. موضع روسیه درباره این موضوع تغییر نکرده. ما معتقدیم که برنامه جامع اقدام مشترک ابزاری است که به طور کلی و به خصوص در خاورمیانه، منع اشاعه هستهای را آسان کرده است. تردیدی وجود ندارد که نباید این ابزار از بین برود.»
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نیز در بخشی از سخنانش در گفتوگو با شبکه فاکسنیوز به برجام اشاره کرد. ترامپ گفت:
«ولادیمیر پوتین احتمالاً خواستار حفظ برجام است، چون این برای روسیه خوب است. و برای خیلی از کشورهایی که با ایران معاملات تجاری دارند، اما برای آمریکا و در نهایت برای کل جهان، چیز خوبی نیست.»
رئیس جمهور آمریکا، خروج این کشور از برجام را به نارضایتی در ایران ربط داد و ادعا کرد که از وقتی که او برجام را برچیده است، نارضایتیها هم در ایران گسترش پیدا کردهاند.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران صبح دوشنبه اعلام کرد که جمهوری اسلامی از طریق رئیس جمهور روسیه پیامی برای رئیس جمهور آمریکا ارسال نکرده است. قاسمی گفت علائمی در گذشته وجود داشته که رئیس جمهور آمریکا قصد داشته به تهران زنگ بزند و هنوز هم چنین احتمالی وجود دارد. سخنگوی وزارت خارجه در این زمینه توضیحات بیشتری نداد.
پیش از این رئیس جمهور آمریکا گفته بود که با آغاز تحریم نفتی ایران، تهران خودش زنگ میزند و برای گفتوگو از او وقت میگیرد. مهمترین خواسته آمریکا، تحدید نفوذ منطقهای جمهوری اسلامی و نظارت بر برنامه موشکی سپاه پاسداران است. علاوه بر این آمریکا و اسرائیل بارها گفتهاند که بند غروب برجام نیز که محدودیت غنیسازی اورانیوم از سال ۲۰۲۵ به بعد را برمیدارد، میبایست تغییر کند.
به دلیل مسائل داخلی، از جمله احتمال دخالت روسیه در انتخابات آمریکا و حملات سایبری این کشور، برخی سیاستمداران آمریکایی از جمله جمهوریخواهان از نزدیکی بیش از حد ترامپ به پوتین در اجلاس هلسینکی انتقاد کردهاند. ترامپ پیش از آغاز این اجلاس گفته بود گمان میکند به نفع جهان است که آمریکا و روسیه با هم کنار بیایند. علاوه بر سوریه، رهبران دو کشور درباره منع گسترش سلاحهای هستهای، مبارزه با تروریسم و بحران اوکراین نیز با هم گفتوگو کردند. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه از طرح آمریکا برای شرق اوکراین خبر داده که ممکن است مبنای همکاری مشترکی قرار بگیرد. همکاری نظامی در سوریه و همکاری نهادهای اطلاعاتی دو کشور برای مقابله با تروریسم از دیگر مواردیست که در اجلاس هلسینکی درباره آنها توافق شد.
رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به انتقاد برخی از جمهوریخواهان و دموکرات در پیامهایی در توییتر گفته است که آمریکا و روسیه نمیتوانند در حالت جنگ سرد باقی بمانند. ترامپ برای پاسخگویی به انتقادات در مجلس سنای آمریکا حاضر خواهد شد.
رادیو زمانه
گزارشى از سفر نمایندگان سندیکاى واحد به اروپا / سندیکاى شرکت واحد تهران و حومه
گزارشى از سفر نمایندگان سندیکاى واحد به اروپا
گزارشی از سفر نمایندگان سندیکای کارگران شرکت واحد تهران به سازمان جهانی کار (ILO) همچنین حضورشان در کشورهای فرانسه، سوئد، نروژ و آلمان و دیدار با سندیکاهای کارگری آن کشورها
به دعوت کلکتیو سندیکاهای کارگری فرانسه دو تن از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، در روز ۲۶ مه برای دیدارهایی با سندیکاهای کارگری فرانسه عازم پاریس شدند. با برنامه ریزی های صورت گرفته نمایندگان سندیکای کارگران شرکت واحد به همراه کنفدراسیون های کارگری فرانسه در سازمان جهانی کار حضور یافتند و دیدارهایی با مسئولین این سازمان انجام دادند. آقایان رضا شهابی کارگر مبارز و سرشناس سندیکای کارگران شرکت واحد که شش سال را در زندان گذرانده است و داود رضوی نمایندگان سندیکا در این نشست ها بودند.
نمایندگان سندیکا با آقای برنادتیبو عضو هیات مدیره (ILO) همچنین با خانم بیاته اندرس و آقای کاسترو که بعنوان نمایندگان این سازمان در ماه اردیبهشت به ایران سفر کرده بودند و وزارت کار مانع از دیدار آنها با نمایندگان سندیکای کارگران شرکت واحد و دیگر تشکلات کارگری مستقل شده بود؛ با محوریت شکایت های سال های گذشته سندیکا در مورد ممانعت دولت از تشکیل مجمع عمومی سندیکا و آزار و اذیت کارگران شرکت واحد و زندان و احکام قضایی و اخراج اعضای سندیکا همچنین در مورد آزادی تشکیل تشکل های مستقل کارگری بدون دخالت دولت و کارفرما مطابق مقاوله نامه ۸۷ و پیمان دسته جمعی مطابق مقاوله نامه ۹۸ دیدار و گفتگو کردند.
آنان نشستی نیز با خانم سارا فینک و آقای مک اوراتا از کنفدراسیون بین المللی کارگران حمل و نقل و آقای ممدو و خانم مبل از کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های عمومی داشتند و از آنان درخواست کردند تا شکایت هایی که به نمایندگی از سندیکای کارگران شرکت واحد در سالیان گذشته در (ILO) کرده اند را جدی تر پیگیری کنند در این نشست در مورد ارتباط شفاف فی مابین نتایج خوبی به دست آمد. دستاورد دیگر این نشست تبدیل عضویت سندیکای کارگران شرکت واحد در کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های حمل و نقل از افتخاری به عضویت رسمی بود. و پس از این سندیکا می تواند در انتخابات هیات مدیره این کنفدراسیون کاندید و در رای گیری ها مشارکت کند. نمایندگان سندیکا در حاشیه اجلاس در جلسه مشترکی که با حضور هفت کنفدراسیون کارگری از کشورهای فرانسه، سوئد، ایتالیا و اسپانیا و کنفدراسیون بین المللی کارگران حمل و نقل و کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری در مورد موانع دولتی برای کارگران ایران در ایجاد سندیکاها و تشکلات مستقل کارگری برگزار شد؛ گفتگو کردند.
نمایندگان سندیکا به چهل و نهمین کنگره کنفدراسیون دموکراتیک کار فرانسه در شهر رن دعوت شدند. رضا شهابی دراین کنگره سخنرانی کرد و از حمایت این اتحادیه از مبارزات کارگران ایران و تلاش آن برای آزادی خود تشکر کرده و آن را نمونه ای از همبستگی بین المللی کارگراندانست. این سخنرانی با حمایت پرشور نزدیک به دو هزار نماینده فرانسوی و خارجی حاضر در کنگره روبرو شد. در حاشیه اینکنگره نمایندگان سندیکا با خانم شاران بارو دبیر کل آی تی یو سی (کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری) و نیز آقای پیتر سیودنک، مشاور دپارتمان بین المللی سندیکای بزرگ “د.گ.ب” آلمان دیدار و تبادل نظر کردند. هر دوی این شخصیت ها، در ادامه گفتگوهای ژنو با دیگر مسئولین بخش کارگری سازمانجهانی کار، ضمن قدردانی ازمبارزات سندیکای کارگران شرکت واحد بر لزوم حمایت فعالتر از آن تاکید داشتند. در طول این سفر نمایندگان سندیکا در شهر پاریس با مسئولین کنفدراسیون دموکراتیک کار فرانسه CFDT، کنفدراسیون عمومی کار فرانسه CGT، اتحاد سندیکایی همبستگی Solidaires، کنفدراسیون متحده سندیکایی FSU، اتحاد ملی سندیکاهای مستقل UNS و در شهر استکهلم با دبیر کل و دیگر مسولین اتحادیه سراسری کارگران سوئد و برخی سندیکاهای عضو آن دیدار کردند. در شهر اسلو با مسئولین اتحادیه کارگران سراسری نروژ و برخی از سندیکاهای عضو دیدارهایی صورت گرفت در شهر فرانکفورت و هامبورگ با مسئولین سندیکای بزرگ “ا.گ متال” و ” وردی” دیدار داشتند. موضوع اصلی در این دیدارها تعمیق همبستگی کارگری بوده و بر همبستگی ها با کارگران شرکت واحد و سایر کارگران ایران تاکید شده است.
همچنین نمایندگان سندیکا در مراسم شب همبستگی با کارگران ایران در پاریس که کلکتیو سندیکاهای کارگری فرانسه ترتیب داده بودند بعنوان سخنران شرکت کردند. در ادامه نمایندگان سندیکا در چهار جلسه دیدار عمومی با کارگران و فعالان کارگری که با هماهنگی سندیکاهای دعوت کننده در شهرهای فرانکفورت، هامبورگ، استکهلم و گوتنبرگ برگزار شده بود، سخنرانی کردند.
جهت آگاهی همکاران، کلیه هزینه های این سفر توسط سندیکاهای دعوت کننده پرداخت گردیده است.
سندیکاى شرکت واحد تهران و حومه